Nol Havens vindt dat zijn succes veel te snel kwam, nu hij bijna 60 is geniet hij veel meer

31 maart 2019 om 15:33
nl
Nol Havens, zanger van V.O.F. De Kunst, wordt dit jaar 60. Zingen doet de Tilburger al van jongs af aan. In de jaren 80 werd hij snel beroemd, hij was toen begin 20. Op de vraag of dat een vloek of een zegen was, antwoordt hij overtuigd: een vloek. Het ging naar zijn idee veel te snel.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

“Wij waren helemaal niet voorbereid. We waren gewoon aan het pielen in de studio”, vertelt hij. “Nu krijgen beginnende artiesten veel meer begeleiding. Maar wij kregen een snelcursus artiest zijn.”

Meer genieten
Havens geeft aan dat hij nu meer geniet van het podium dan vroeger. “Ik kijk meer naar het publiek, dat maakt het leuker.” Binnenkort gaat hij de theaters in met de Belgische zangeres Amaryllis Temmerman. “Daarvoor hebben we samen Nederlandstalige liedjes geschreven.”

Toch vindt hij het nog steeds leuk om ‘Suzanne’ te zingen, een van de bekendste liedjes van V.O.F. de Kunst. “Het publiek doet dan massaal mee. Die interactie maakt het zo leuk.”

'Grote mijlpaal'
Zijn 60e verjaardag noemt hij een grote mijlpaal. “Ik ben nu al liedjes aan het schrijven voor en over 60 worden.” Ondertussen blijft hij zichzelf opnieuw uitvinden. Naast zijn zangcarrière is hij actief als portretfotograaf. Muziek maken en fotograferen gaat volgens hem Havens goed samen.

“Ik heb beeld en muziek altijd een hele speciale combinatie gevonden”, zegt hij. “Ik wil al mijn hele leven dingen maken.” Havens vertelt dat zijn overbuurman fotograaf was en dat hij zodoende het met vak in aanraking kwam. “Het ontwikkelen van foto’s in een donkere kamer vond ik echt fantastisch.”

'Dezelfde blik'
Zo maakte hij een zelfportret als zijn vader, die 26 jaar geleden overleed. In de talkshow KRAAK. bij Omroep Brabant vertelt hij dat hij steeds meer op zijn vader lijkt. Daarom besloot hij zichzelf als zijn vader te fotograferen in een biljarttrui die hij bij het opruimen vond. “Ik vind het grappig dat ik dezelfde blik heb.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!