Video

PSV’ers balen na zure nederlaag in Amsterdam: 'Hadden het gevoel dat er meer in zat'

31 maart 2019 om 20:16
nl
Teleurgestelde gezichten in het PSV-kamp na de zure 3-1 nederlaag in Amsterdam. De ploeg van Mark van Bommel verloor de topper zondag, terwijl tegenstander Ajax met tien man stond. "We hadden wel het gevoel dat er meer in zat."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Na 57 minuten veranderde het spelbeeld in één klap. Ajacied Mazraoui kreeg rood na een overtreding op Angeliño en nog geen tien seconde later zorgde Luuk de Jong voor de gelijkmaker door een voorzet binnen te koppen. PSV had daarna het overwicht en ging op zoek naar de voorsprong, maar dat lukte niet.

“Je moet er dan voor zorgen dat het minimaal gelijk wordt”, zei aanvoerder De Jong na afloop. “Na die 2-1 weet je dat het moeilijk wordt, maar het was een terechte penalty denk ik", waarmee de topscorer doelt op de via de VAR verkregen strafschop waaruit Ajax de voorsprong heroverde.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede helft beter
Nick Viergever sprak van twee lullige tegengoals, al dacht hij wel dat PSV de wedstrijd over de streep zou trekken na de rode kaart van Ajax. “We moesten de 2-1 maken, maar dat gebeurde niet. We zaten de tweede helft beter in de wedstrijd en voetbalden beter. We hebben vóór die penalty van Ajax nog kansen gehad. Na die tweede goal van Ajax hebben we misschien verkeerde keuzes gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de video.

Er zat meer in


Toch hadden De Jong en Viergever het gevoel dat er meer in zat in Amsterdam. “Maar we moeten bij elkaar blijven en geen gekke dingen doen of roepen”, zei Viergever. “Ik heb nog vertrouwen in de ploeg”, vulde De Jong zijn ploeggenoot aan. “We hebben twee keer verloren. Bij Feyenoord en Ajax, dat is geen schande. Maar het maakt het wel extra zuur dat je hier had kunnen winnen.”

PSV staat nu nog twee punten voor op de Amsterdammers. Toch is er geen reden voor paniek bij de PSV'ers. "We hebben het nog in eigen hand, al zijn er nog veel wedstrijden", doelde De Jong op de resterende zeven potjes in de eredivisie. "Vanaf speelronde twee staan we al twee punten voor op Ajax en zijn we koploper en dat is nu nog steeds zo."

Bekijk hieronder de reactie van Jeroen Zoet op de knullige eerste tegengoal.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.