Video

Leraar houdt leerlingen een dag lang voor de gek: 'Geen bussen voor schoolreisje naar Efteling'

1 april 2019 om 21:54
nl
1 april is dé dag om je kinderen, opa of oma of natuurlijk je leerlingen voor de gek te houden. Twan van der Ven is leraar op basisschool de Polderhof in Oss en nam zijn leerlingen uit groep 8 maandag flink beet. "Er zijn te weinig bussen voor ons uitstapje naar de Efteling van morgen, dus gaan we als alternatief te voet naar speeltuin Elckerlyc."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Groep zeven en acht gaan dinsdag op schoolreisje naar de Efteling. Tenminste, dat dachten ze tot maandag. "Helaas! Er zijn te weinig bussen voor ons uitje", zo begon Twan van der Ven zijn les aan groep 8. "We kunnen helaas dus niet naar de Efteling, jongens."

Maar de docent had wel een alternatief bedacht. "In plaats daarvan trekken we dinsdag allemaal onze wandelschoenen aan en gaan we te voet naar speeltuin Elckerlyc."

Van der Ven moet zijn klas nog vertellen dat het een grap was en hoopt dan ook een hoop blije gezichten te zien. "Het was heel moeilijk om vol te houden, maar volgens mij is het gelukt! Maar dat was niet alles. Ik heb ze ook verteld dat we de adviezen voor het voortgezet onderwijs hadden opgestuurd, maar de scholen misten wat diploma's, Dus ik heb ze allemaal hun strikdiploma opnieuw laten halen."

Zoeken totdat je een ons weegt
Groep acht krijgt elke dag een zogenaamde zoekopdracht. "Maandag was dat er een uit de categorie 'zoek de verschillen'. Maar die heb ik ze laten doen met twee exact dezelfde tekeningen!" vertelt hij lachend. "Dat heeft ze wel even bezig gehouden!"

Als docent moet je natuurlijk op je hoede zijn op 1 april. "Mijn leerlingen hebben natuurlijk ook geprobeerd om mij voor de gek te houden. Ze hebben mijn spullen verstopt, maar voor de rest ben ik nergens ingetrapt!" grapt Van der Ven.

"Toen heb ik ze nog een keer teruggepakt door ze op pad te sturen voor AAAA-batterijen voor de muis van het Digibord. Die bestaan helemaal niet, dus die kinderen hebben de hele school doorzocht voor niets."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.