Accu van elektrische fiets vliegt in brand in Tilburg: 20 bewoners van complex kunnen niet naar huis

1 april 2019 om 22:21
(foto: Jack Brekelmans)
(foto: Jack Brekelmans)
Zo'n twintig mensen die aan de Enschotsestraat in Tilburg wonen, konden maandagnacht niet thuis slapen omdat er een accu van een elektrische fiets in brand was gevlogen tijdens het opladen. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor rook- en roetschade zorgde. Drie mensen hadden na de brand ademhalingsproblemen en zijn daarvoor behandeld.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

De accu van de elektrische fiets lag aan de lader toen deze in brand vloog. De fiets stond bij een appartementencomplex op de hoek van de Enschotsestraat en de Ringbaan Oost. De brandweer had de brand snel onder controle en later werd deze geblust.

Wachten op privacy instellingen...

Nadat het vuur uit was, bleek dat bewoners van de eerste en tweede verdieping voorlopig hun huis nog niet in kunnen. De schade door de brand was daar groot. De andere verdiepingen bleken na inspectie wel veilig en die bewoners konden in de loop van de avond weer naar huis.

Alternatieve slaapplek
Voor het appartementencomplex stonden ongeveer dertig mensen die voorlopig hun huis nog niet in konden. Twintig van hen zijn opgevangen door de gemeente en kregen een alternatieve slaapplaats aangeboden. De rest kon bij vrienden of familie terecht.

Er waren drie ambulances opgeroepen. Hoewel er niemand gewond raakte bij de brand, moesten er toch drie mensen behandeld worden voor ademhalingsklachten.

In het appartementencomplex wonen onder andere mensen onder begeleiding van Acuutzorg. De brand brak uit in een woning van één van hun huurders. "Die persoon is niet gewond geraakt", aldus Acuutzorg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...