Video

Oud en verlaten openluchtzwembad omgebouwd tot knorrend en kakelend dierenparadijs

2 april 2019 om 16:05
nl
In de kleedhokjes van het voormalige zwembad Veldzicht in Genderen wonen nu konijnen en cavia's. In de doucheruimte woont een wollig schaap en in het diepe zwembad zwemmen karpers in plaats van mensen. Het voormalige openluchtzwembad Veldzicht is omgetoverd tot dierenparadijs, Park Veldzicht en wordt op 11 mei officieel geopend.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

In het najaar van 2013 ging het middenin de polder gelegen gemeentelijke zwembad Veldzicht definitief dicht. Na de sluiting sloegen vandalen, slopers en daardoor de verloedering toe. Een herbestemming was er niet voor het gesloten zwembad. Doeners, vrijwilligers, stichtingen en clubs konden de verloedering niet meer aanzien en gingen aan de slag

Beetje bij beetje werden de handen ineen geslagen en het zwembad werd omgebouwd tot een dierenparadijs, waar ook mensen met een beperking een dagbesteding hebben gevonden.

Geen entree, iedereen is welkom
Het initiatief om het zwembad een nieuwe bestemming te geven kwam van Tony Bros, toen en nu de trekker van het project: Park Veldzicht. "Het idee voor het dierenparadijs ontstond destijds omdat er in de toenmalige gemeente Aalburg niets was op dat gebied", vertelt hij.

Het moest een dierenparadijs worden dat toegankelijk is voor iedereen. “Mijn drijfveer is dat we geen entree heffen zodat kinderen altijd kunnen komen. Nu zitten ze allemaal op hun telefoon. Ik wil ze meegeven hoe mooi de natuur is.”

Meer natuur en minder (oud) zwembad
‘De natuur’ heeft ook bezit genomen van de voormalige zwembaden van het zwembad. Behalve karpers in het diepe bad, zwemmen er in het ondiepe bad grote scholen vis rond en ook nog eens twee schildpadden. ‘De sterren’ van Park Veldzicht zijn de drie varkens: Piggy, Puma en Sjors, die luid knorrend laten weten dat ze gezelschap zeer op prijs stellen.

Kennismaken met alle dieren en de mensen die ze verzorgen kan vanaf 11 mei op Park Veldzicht.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.