Video

Duncan Laurence moet als 16e optreden in tweede halve finale Songfestival

2 april 2019 om 18:52
nl
Duncan Laurence treedt tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival bijna als laatste op. De Tilburger is als zestiende van de achttien deelnemende landen aan de beurt. Dat maakte de organisatie European Broadcasting Union dinsdagmiddag bekend.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Bij de loting in januari was al bekend dat Laurence in de tweede helft van de tweede halve finale moest optreden. De startvolgorde bleef toen nog even geheim. Na Laurence komen alleen nog Macedonië en Azerbeidzjan in actie. Favorieten Zwitserland, Zweden en Rusland komen als vierde, achtste en dertiende het podium op.

Ideaal
Volgens Tom van den Oetelaar, onze eigen songfestivalkenner, is de zestiende plek ideaal. "Hoe later in de wedstrijd, hoe beter het is", zegt Van den Oetelaar. "Vooral sinds de televoting (stemmen via de telefoon) is de positie belangrijk. De meeste winnaars zitten bij de laatste die optreden. Kijk maar naar winnaar Johnny Logan."

De 64ste editie van het songfestival is dit jaar in Tel Aviv (Israël). De eerste halve finale is dinsdag 14 mei en de tweede op donderdag 16 mei. Als Laurence het goed doet en genoeg punten verzamelt staat hij op zaterdag 18 mei in de finale. Dit zou geen probleem moeten zijn aangezien Laurence een van de favorieten is. Bij de bookmakers wordt hij al drie weken getipt als de winnaar van deze editie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.