Video

Topdokter wordt ineens bekende Brabander door nieuwe RTL-serie

2 april 2019 om 21:06
nl
Van een anonieme chirurg in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven transformeerde hij zomaar ineens naar een bekende Brabander. François van Dielen is een van de topdokters in de gelijknamige serie van RTL. Topdokters is een grote hit en dat zorgt voor tijdelijke roem. “Ik kan eigenlijk niet meer naar de bakker zonder dat ik word aangesproken”, aldus van Dielen.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

En dan moet ‘zijn’ aflevering nog komen. Iedere week staat er een andere topdokter centraal. Woensdag is de aflevering van Van Dielen en wordt hij gevolgd tijdens zijn werk. Hij houdt zich onder meer bezig met bariatrie, wat betekent dat hij mensen met obesitas helpt.

“Ik wilde vooral laten zien dat mensen met obesitas wel degelijk echt ziek zijn. En ook dat we ze kunnen helpen, maar dat ze daarvoor wel echt gemotiveerd moeten zijn. En dat je niet zomaar in aanmerking komt voor een operatie, maar dat je gescreend wordt. En dat komt allemaal goed in beeld.”

Kwetsbaar opstellen
Maar er komt nog veel meer in beeld. De artsen delen ook persoonlijke zaken. De serie gaat dan ook over de persoon achter de arts. “Het laat echt zien dat wij ook gewoon mensen zijn. Dat we wel eens ergens mee zitten en dat we wel eens verdriet hebben. Ik denk dat dat nieuw is en dat mensen dat graag willen zien. Er zijn natuurlijk vooroordelen over artsen, namelijk dat we botte boeren zijn en geen gevoel hebben. Maar je laat normaal niet alles aan de patiënt zien, maar hier filmen ze gewoon verder als de patiënt weg is.”

 

De patiënten die nu in spreekkamer komen, hebben bijna allemaal het programma wel gezien. “Mensen vinden het wel leuk dat ze door de topdokter worden gezien. Dat vinden ze dan wel heel bijzonder. Ze geven aan dat ze het een leuk programma vinden en dat ze daardoor wel een ander beeld van mij hebben gekregen dan ze in eerste instantie hadden.”

Bescheiden
Ondanks alle reacties blijft François gewoon bescheiden en van de titel topdokter wil hij eigenlijk niks weten. “Alle dokters hier zijn topdokters!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.