Oud-wethouder schrijft brief na stopzetten uitkering: 'Gemeente wil mijn leven te gronde richten'

3 april 2019 om 07:55
nl
Het gemeentebestuur van Helmond ‘stelt alles in het werk mijn leven volledig te gronde te richten’. Dit schrijft oud-wethouder Peter Tielemans in een open brief aan de leden van de gemeenteraad van Helmond. In de brief geeft de oud-wethouder, die zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden voor onder meer witwassen en afpersing, aan dat hij financieel aan de grond zit nu de gemeente zijn invaliditeitsuitkering heeft stopgezet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

“Ik heb geen middelen meer om een advocaat te kunnen betalen, heb binnenkort zelfs geen middelen meer om het eigen risico van mijn ziektekostenverzekering te kunnen betalen”, schrijft Tielemans verder. “Het college wil mij kaltstellen”, concludeert hij. “Ik moet blijkbaar volledig financieel en mentaal failliet.”

Wachten op privacy instellingen...

Omdat de gemeenteraad volgens Tielemans ‘formeel eindverantwoordelijk’ is voor zijn invaliditeitsuitkering richt hij zich nu tot de leden van de raad. Tielemans zegt dat hij 'geen andere optie meer heeft'.

Wachten op privacy instellingen...

Reactie burgemeester
In een brief aan de raad reageert burgemeester Elly Blanksma op de noodkreet van de oud-wethouder. Ze stelt dat de gemeente de uitkering van Tielemans heeft stopgezet omdat hij heeft geweigerd de gemeente inlichtingen te verschaffen over door hem verkregen neveninkomsten. Terwijl hij dat volgens de wet wel verplicht is.

Ook geeft de burgemeester van Helmond aan dat de eindverantwoordelijkheid voor de uitkering van Tielemans niet bij de raad ligt, zoals de oud-wethouder beweert.

'Dat staat zo in de wet'
Tielemans heeft inmiddels aangegeven te willen voldoen aan zijn inlichtingenplicht. Met dat argument verzoekt hij nu volgens het college dat zijn invaliditeitsuitkering wordt hervat. De gemeente heeft hem echter laten weten dat niet te doen zolang hij de gevraagde informatie niet daadwerkelijk heeft gegeven. “Dat staat zo in de wet”, schrijft de burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.