Video

Nieuw luchtvaartmuseum Wings over Woensdrecht officieel geopend

3 april 2019 om 18:19
nl
Brabant is vanaf woensdag officieel een museum rijker. In Ossendrecht opende de commissaris van de koning Wim van de Donk het luchtvaartmuseum Wings over Woensdrecht. Initiatiefnemers Sjaak van Loon en Ronald Middel zijn apetrots.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Ruim twee jaar werkten zij aan de inrichting van het museum. Het idee ontstond na een reünie van het personeel van luchtvaartbedrijf Fokker in Woensdrecht. Van Loon, die zelf veertig jaar werkzaam was voor het bedrijf, riep op om spullen mee te nemen uit de beginjaren van de vliegtuigindustrie.

Een deel van die spullen pronkt nu in het museum, maar ook de spullen van de privécollectie van Ronald Middel zijn te bezichtigen. Middel, werkzaam bij de Luchtmacht in Woensdrecht, is een verwoed verzamelaar van historisch militair materiaal.

Wachten op privacy instellingen...

Nu is er vooral historisch materiaal te bezichtigen, maar het museum moet in de toekomst meer ruimte bieden voor educatie doordat er bepaalde technische onderdelen van vliegtuigen te bestuderen zijn.

Bezoeken
Luchtvaartmuseum Wings over Woensdrecht is gevestigd in de Ossendrechtse Valksabdij en is iedere woensdag en iedere zondag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.