Video

Tegen overstekend wild zijn in de Biesbosch honderden reewildspiegels opgehangen

3 april 2019 om 16:19
nl
In Biesboschpolders de Oost- en Noordwaard zijn woensdag honderden reewildspiegels geplaatst. De spiegels moet ervoor zorgen dat er minder reeën slachtoffer worden van het verkeer en de kans op ernstig verkeersongeluk reduceren. “Tot nu toe zijn er geen heel zware ongelukken gebeurd, maar gezien het aantal reeën dat doodgereden wordt kun je erop wachten”, zegt een woordvoerder van de Wildbeheereenheid de Biesbosch.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Jaarlijks worden er rond de twintig reeën en ander groot wild aangereden in de Biesbosch. Een ree weegt nog altijd zo'n 17 tot 25 kg en een dier van dat gewicht op je voorruit heeft enorme impact, voor mens en dier. Uit onderzoek van de Wildbeheereenheid de Biesbosch bleek vooral dat polderwegen in de Oost- en Noordwaard levensgevaarlijke wegen waren voor reeën. Daarnaast stelde de Wildbeheereenheid vast dat de meeste slachtoffers vielen in de nacht en in de schemer.

Hoe werkt een reewildspiegel?
Door de ophanging van de reflecterende spiegeltjes moet het aantal aanrijdingen verminderen. Doordat de verlichting van auto’s weerkaatst wordt in de spiegels, worden reeën opgeschrikt en lopen niet meer pardoes de weg op.

 

Spiegels zouden effect hebben
De gemeente Altena heeft voor wildspiegels en montagemateriaal gezorgd zodat de spiegels woensdag op de gevaarlijkste plaatsen opgehangen konden worden. Landelijk zijn er diverse onderzoeken geweest naar het effect van allerlei spiegels. De spiegels die nu in de Biesbosch geplaatst zijn, zijn volgens Wildbeheereenheid de Biesbosch de beste keuze.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.