Video

Kars verkoopt exclusieve sneakers door en dat is een gouden business: 'Heb al aan Afrojack verkocht'

3 april 2019 om 20:29
nl
Voor velen zijn het gewoon schoenen, maar voor Kars de Boer uit Oosterhout is het zijn passie: sneakers. Hij heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken. De 23-jarige verzamelaar koopt niet meer alleen schoenen voor zichzelf, maar tegenwoordig ook voor zijn eigen bedrijf Kerimago. En dat is een gouden business.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Kars koopt exclusieve sneakers en verkoopt die weer door. Met winst uiteraard. De ‘kicks’ brengen honderd(en) tot duizenden euro’s op. Hij kwam achter de lucratieve handel toen hij zijn eigen sneakercollectie begon te verkopen.

'Win-winsituatie'
“Het eerste paar dat ik verkocht was de Jordan Spizike. Die verkocht ik voor 130 euro, terwijl ik ze zelf een aantal jaar geleden voor 80 euro had gekocht. Ik dacht: als ik op deze manier mijn eigen hobby kan betalen en ik maak er iemand anders blij mee, dan is dat toch een win-winsituatie?”

Kars kan op dit moment het meest verdienen aan een paar Jordan 1 Off-White Chicago dat hij heeft staan. Hij kocht ze een poos terug en inmiddels zijn ze een stuk meer waard.

Hoeveel? Bekijk de video in de tweet en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Als tiener verkocht hij de schoenen vanuit zijn slaapkamer. Hij maakte foto’s, plaatste die op social media en kreeg zo steeds meer bekendheid. “Het begon met wat simpele lampen, wit papier tegen de muur en op mijn bureau en dan maakte ik zo de foto’s. Niet iedereen in huis was daar blij mee. Dan had ik de foto’s gemaakt en liet ik die spullen gerust twee weken staan, omdat ik geen zin had om het op te ruimen.”

Eigen kantoor
De Oosterhouter werkt nu ruim een half jaar vanuit een kantoortje. Ook de kiekjes maakt hij inmiddels een stuk professioneler in een mini-fotostudio. Alhoewel, hij maakt tegenwoordig niet zoveel foto’s meer. Hij heeft inmiddels ook een webshop en redt het prima met stockfoto’s (algemene afbeeldingen).

Wachten op privacy instellingen...

De sneakers koopt hij meestal van particulieren. Hij heeft een goed netwerk opgebouwd en komt zo aan bijzondere exemplaren. Kars betaalt al meer dan de verkoopprijs aan die mensen en slijt ze vervolgens zelf voor een nog hoger bedrag. “Denk aan schoenen die alleen op de Europese markt worden uitgebracht. Daar willen ze in Amerika of Azië graag meer voor betalen om ze toch te kunnen krijgen.”

Beroemde klanten
Zijn klantenbestand is niet alleen internationaal, ook beroemdheden weten Kars te vinden. “Ik heb een keer schoenen verkocht aan Afrojack. Hij heeft een enorm grote maat, dus het is best lastig om voor hem iets te vinden.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.