Zwaar ongeval met twee auto’s en vrachtwagen, twee gewonden

ELSENDORP - Op de N277 in Elsendorp is woensdagavond een zwaar ongeluk gebeurd met een vrachtwagen en twee auto's. Een van de auto's en de vrachtwagen botsten met elkaar, de tweede auto belandde op de kop in de berm. Twee bestuurders raakten gewond, waarvan één ernstig.

De bestuurder van de auto die tot stilstand kwam tegen de vrachtwagen, kwam bekneld te zitten. Hij werd door de brandweer bevrijd en is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer, ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Foute inhaalmanoeuvre
Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat het om een verkeerde inhaalmanoeuvre, waarbij de ene auto eerst op de andere auto botste en daarna tegen de vrachtwagen tot stilstand kwam.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek, omdat één van de auto's werd bestuurd door een 23-jarige Amerikaanse militair. De militair en de bestuurder van de andere wagen, een 27-jarige inwoner van Wanrooij, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De marechaussee is op zoek naar getuigen van het ongeluk, dat rond kwart over acht plaatsvond. Mensen die iets hebben gezien, kunnen bellen naar: 0800-1814.

Meer over dit onderwerp:
ELSENDORP N277 VERKEERSONGEVALLEN