In Rosmalen tank je blauwe diesel en dat is beter voor het milieu

4 april 2019 om 11:54
Cees van den Heuvel tankt blauwe diesel met een blauwe slang.
Cees van den Heuvel tankt blauwe diesel met een blauwe slang.
Diesel rijden slecht voor het milieu? Niet als je blauwe diesel tankt. Vanaf donderdag is deze milieuvriendelijkere brandstof te koop bij Bouwmans Total in Rosmalen. Daarmee is het een van de eerste tankstations in Brabant waar de blauwe diesel verkrijgbaar is.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Blauwe diesel is een heel andere diesel dan tot nu toe in Nederland wordt getankt. Het wordt gemaakt van plantaardige reststoffen uit de voedselindustrie", zegt Cees van den Heuvel, manager bij Bouwmans, dat het Total-tankstation in Rosmalen exploiteert.

Hoewel de overheid op den duur van diesel af wil is de brandstof voorlopig nog populair bij mensen die veel kilometers maken. Simpelweg omdat de meeste mensen zich nog geen elektrische wagen kunnen veroorloven. Wie dan toch schoner wil rijden, kan beter voor blauwe diesel kiezen.

Wachten op privacy instellingen...

Omrijden voor het milieu
Volgens Van den Heuvel is er veel vraag naar de schonere diesel variant. "De afgelopen dagen kwamen al mensen vanuit omliggende plaatsen en zelfs vanuit Zaltbommel om 'blauw' te tanken. Dat blauwe diesel ongeveer 4 cent duurder is, maakt ze niet uit. Ze willen toch graag schoner rijden."

Bovendien zou de motor er stiller van worden zou het zuiniger zijn. "Het wordt dus positief opgepakt", aldus van den Heuvel.

Wachten op privacy instellingen...