Zonnig weekend op komst! Temperatuur loopt op tot 20 graden

4 april 2019 om 19:30
nl
Komend weekend zullen we het zonnetje veel gaan zien. Met name vrijdag en zondag krijgen we te maken met lenteachtig weer. Zaterdag zal er iets meer bewolking zijn, maar het blijft droog. De temperaturen kunnen dit weekend oplopen tot wel 20 graden.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Britta van Gendt, meteoroloog bij Weer.nl, zegt dat het dit weekend ‘echt lente’ is. “Er staat weinig wind en de temperaturen stijgen. Vrijdag wordt het 14 graden, zaterdag 17 graden en zondag kan het wel 19 tot 20 graden worden.”

Er zit zondag wel een addertje onder het gras: “We hebben te maken met een storing, die net wel of net niet over de provincie zal trekken. Als die wel over de provincie trekt, gaat de temperatuur omlaag. Maar het blijft hoe dan ook droog”, zegt Van Gendt.

Volgende week
“Maandag ziet er ook nog prima uit met redelijk wat zon. Het wordt zo’n 18 graden. De dagen daarna gaan de temperaturen langzaam weer omlaag.” Volgens Van Gendt komt de temperatuur dan uit op ongeveer 12 tot 13 graden. “Dan krijgen we weer de temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!