Distributiecentrum Decathlon komt naar Tilburg: 400 tot 500 nieuwe banen

5 april 2019 om 07:11
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum Decathlon in Tilburg. (Afbeelding: Dedato Ontwerpers en Architecten)
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum Decathlon in Tilburg. (Afbeelding: Dedato Ontwerpers en Architecten)
De Franse sportketen Decathlon vestigt een nieuw groot Nederlands distributiecentrum in Tilburg. Dit bevestigt directeur Adriaan Molenschot van HVBM Vastgoed. "Er is een principe-akkoord." Het distributiecentrum wordt gebouwd op het voormalig Charlotte Oord-terrein. Dit zou 400 tot 500 nieuwe banen moeten opleveren.
Geschreven door

Het distributiecentrum moet een hoogwaardig en duurzaam ‘omni-warehouse’ op het Kraaiven worden. Vanuit hier worden in de toekomst de Nederlandse winkels bevoorraad en de complete internetverkoop vindt vanuit hier plaats.

Studenten
Decathlon kiest volgens het BD voor Tilburg omdat het bedrijf zich willen richten op het aanwezige arbeidspotentieel. Decathlon verwelkomt graag studenten omdat zij kunnen doorgroeien. Er is ook plaats voor ouderen die een paar uur over hebben.

Het distributiecentrum wordt gebouwd in fases van 30.000 en 10.000 vierkante meter. Er komt 1500 tot 2000 vierkante meter kantoorruimte bij en een fors parkeerareaal.

'Toplocatie voor dit soort ondernemingen'
Wethouder Berend de Vries is blij met de komst van Decathlon naar Charlotte Oord. "Dit is een gerenommeerde naam", benadrukt hij. "Decathlon gaat banen creëren in onze stad en de komst van dit distributiecentrum past bij de huidige ontwikkelingen, zoals de toename van e-commerce."

Volgens De Vries 'bevestigt de keuze van Decathlon om zich in Tilburg te vestigen, waarom de gemeente donderdag de ‘Beste logistieke hotspot-prijs’ ontving. "Het samenwerken met de stad én het arbeidsmarktperspectief is de reden waarom deze regio een toplocatie is voor dit soort ondernemingen.”

Wachten op privacy instellingen...