Video

Lopers moe maar voldaan: 'De 80 van 1 Altena was top'

6 april 2019 om 19:04
nl
De wandeltocht 'de 80 van 1 Altena' zit erop. De wandeltocht die vrijdag en zaterdag langs en door alle 21 kernen van de nieuwe gemeente Altena trok, is een groot succes geworden. Wandelaars die zaterdag over de finish in Almkerk kwamen, kregen een waar heldenonthaal. Opgewacht door familie, vrienden of collega’s werden nogal wat lopers gehuldigd met bloemen, muziek en zelfs confetti. Zonder uitzondering waren de lopers vol lof over de organisatie en de sfeer tijdens het evenement.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Ik heb geen inzinking gehad, het is helemaal top gegaan”, vertelt één van de ruim negenhonderd wandelaars die zaterdagmiddag finishten in een feestelijk Almkerk. Onder het leger van lopers ook wandelaars uit omringende landen als Engeland en Duitsland. Deelnemer Teus Komejan, die zelf uit de regio komt, vond het een heel zware tocht. “Maar, ook een heel leuke tocht. Zeker de eerste dorpen, tot voorbij Genderen, was het een gezellige tocht.”

Wel of geen blaren
Zo vlak voor de finish weet Teus (nog) niet hoe het met z’n knieën en voeten gaat. “Als ik mezelf niet beweeg dan gaat het goed. Ik weet niet of ik blaren heb, want ik heb m’n schoenen nog niet uitgedaan. Ik ben benieuwd hoe het afloopt.”

De laatste meters van 'de 80 van 1 Altena' liepen letterlijk over een rode loper. Deelnemers werd daar een medaille omgehangen, kregen een bloemetje en oprechte felicitaties voor het volbrengen van de tocht.

Volgend jaar weer?
In principe zou 'de 80 van 1 Altena' een éénmalig evenement zijn, maar loopster Jolanda zou dat erg jammer vinden. “Het zou echt zonde zijn als dit eenmalig is. Het is een mooie route en er is veel aandacht vanuit de organisatie. Overal staan mensen om je te helpen, echt fantastisch."

Alle lopers waren uitgerust met een reflecterend hesje, ook Leen uit Nieuwendijk. Hij volbracht de tocht samen met zijn zoon Peter. "We hebben onderweg twee keer woorden gehad."

Ook Leen, die een thuiswedstrijd liep, pleit voor een herhaling van het evenement. “Ze mogen het voor mij ieder jaar doen, het was perfect georganiseerd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.