Mist trekt op boven Eindhoven Airport, hinder voor vliegverkeer nog niet voorbij

EINDHOVEN - Door de dichte mist die maandagochtend over een deel van ons land lag, hebben zeker ruim tweeduizend passagiers urenlange vertraging gehad op Eindhoven Airport. Van zeven uur tot kwart over negen vertrokken er geen vluchten vanaf de luchthaven. Vliegtuigen die op Eindhoven Airport zouden landen, zijn uitgeweken naar de luchthavens van Maastricht en Weeze (Dui). De hinder voor het vliegverkeer is nog niet voorbij, want een aantal vluchten was ook maandagmiddag vertraagd.

Vanaf zeven uur stonden acht vluchten gepland. Deze konden allemaal niet vertrekken vanwege de dichte mist. In totaal 2200 passagiers liepen daardoor vertraging op. De passagiers die om zeven uur met het vliegtuig zouden vertrekken, zaten al in het vliegtuig toen ze hoorden dat het toestel niet kon opstijgen. Zij moesten de ruim twee uur lange vertraging in het vliegtuig uitzitten.

Om kwart over negen vertrok het eerste vertraagde vliegtuig. Eén vlucht, de vlucht naar Kaunas in Litouwen, is geannuleerd. Het vliegtuig zou om halftien vertrekken. Volgens passagiers van deze vlucht heeft dit niet te maken met de mist, maar met een kapotte motor. Passagiers van deze vlucht worden geadviseerd naar huis te gaan en hun vlucht online om te boeken.

 

 

Code geel
Het KNMI gaf tot negen uur weercode geel af. De laagste zichtwaarde werd gemeten in Eindhoven (58 meter om 6:50 uur). De mistbanken waren vrij lokaal en konden daardoor extra verraderlijk zijn.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT MIST LUCHTVAART