Video

Dit zijn de laatste vijf hordes van PSV en Ajax in de zenuwslopende titelrace

8 april 2019 om 09:51
nl
De titelstrijd in de Eredivisie duurt nog maximaal vijf speelronden. Van de voorsprong die PSV op Ajax had, is niets meer over. Dat PSV in 2019 beduidend minder presteert dan in de laatste maanden van 2018, geeft de PSV-fans weinig hoop op een bevredigend slot van de competitie.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

PSV won dit kalenderjaar maar zes van de twaalf competitiewedstrijden en verspeelde al dertien punten. Ook Ajax verspeelde in 2019 al elf punten, maar won wel zeven van zijn laatste acht wedstrijden. De club deed dat met de overtuigende doelcijfers 28-7.

In vergelijking met de wedstrijden tussen augustus en december 2018 is het winstpercentage van PSV in 2019 gedaald van 94 procent naar vijftig procent. Ook de doelpuntenproductie heeft een knauw gekregen: van een gemiddelde van 3,52 goals per duel naar slechts 2,25.

PSV uit naar Willem II en AZ
PSV wacht in het restant van het seizoen nog twee lastige uitduels: tegen Willem II en AZ. Drie van de laatste vijf duels vinden plaats in het eigen Philips Stadion. Ajax speelt ook nog drie wedstrijden voor eigen publiek en moet onder meer op bezoek bij FC Groningen.

Zwaarder programma voor Ajax
Ajax heeft in fysiek opzicht een zwaarder programma dan PSV, omdat de Amsterdammers op 10 en 16 april ook nog aantreden tegen de Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Bovendien wacht de club op 5 mei nog de bekerfinale tegen Willem II.

Het resterende programma van PSV
(tussen haakjes de huidige klassering van de tegenstanders)

14 april: PSV - De Graafschap (16)
21 april: PSV - ADO Den Haag (12)
25 april: Willem II (9) - PSV
28 april: PSV - Heracles Almelo (6)
12 mei: AZ (4) - PSV

Het resterende programma van Ajax:

13 april: Ajax - Excelsior (17)
21 april: FC Groningen (8) - Ajax
24 april: Ajax - Vitesse (7)
28 april: De Graafschap (16) - Ajax
12 mei: Ajax - FC Utrecht (5)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.