Man (49) in brand gestoken in Breda, politie spreekt van gerichte aanslag

8 april 2019 om 23:03
Foto: Perry Roovers/SQ Vison
Foto: Perry Roovers/SQ Vison
Een man van 49 is maandagavond in brand gestoken in een garagebox aan de Sparrenweg in Breda. De politie spreekt van een gerichte aanslag. Het slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
Geschreven door

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar volgens buurtbewoners zou het om een uit de hand gelopen ruzie gaan tussen twee mannen, die in eerste instantie op Facebook werd uitgevochten. "Ik zat binnen en hoorde een harde klap, toen ging ik snel buiten kijken en zag een bus wegrijden. Toen zag ik brand. Ik herkende de bus die wegreed, maar ik heb niet gezien wie er in zat", vertelt een buurtbewoonster aan Omroep Brabant.

De man van 49 werd na de aanslag in een huis in de straat onder de douche gezet. Toen was hij nog wel aanspreekbaar.

Agenten gingen massaal op zoek naar één of meerdere daders. Er werden zwarte schermen geplaatst en de straat werd afgesloten. Er werd uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en rond de garagebox.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man ernstige brandwonden door een gerichte aanslag. "We kunnen niks zeggen over wat er is gebeurd, want dan geven we daderinformatie prijs", zegt Willem-Jan Uytdehage van de politie. De geruchten dat de man is vastgebonden, overgoten met benzine en daarna in brand gestoken, wil de politie niet bevestigen. "Wij gaan uitzoeken wat het echte verhaal is", aldus Uytdehage.

Bekijk hier het interview met Willem-Jan Uytdehage van de politie:

Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...