Programma Typisch Tuinzigt keert terug op tv

9 april 2019 om 12:22
nl
Het programma Typisch Tuinzigt keert terug op de televisie. In aanloop naar de Europese verkiezingen van mei worden de bewoners uit de Bredase wijk Tuinzigt in vier speciale afleveringen opnieuw gevolgd. De EO zendt vanaf 20 mei de extra afleveringen uit over de volkswijk.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Rondom de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werden de inwoners van deze wijk uit Breda ook al gevolgd. Nu de Europese verkiezingen eraan komen, wordt een nieuwe serie uitgezonden. Inwoners DJ Janoesj, volkszanger Bertus, hartsvriendinnen Nel en Jeanne, de Antilliaanse keukenprinses Raquel, ‘sjet’-koning Cor en Carla zullen ook in deze nieuwe afleveringen weer te zien zijn.

Oude bekenden
In de nieuwe afleveringen neemt DJ Janoesj, de radiomaker in de wijk, de taak op zich om met zijn politieke show op zijn eigen radiozender de Tuinzigter te interesseren voor Europa. Volkszanger Bertus is niet van plan om naar de stembus te gaan. Hij laat zijn stem op een andere manier horen: als protestzanger. Nel en Jeanne gaan op hun eigen manier om met de campagne voor de verkiezingen.

De afleveringen van Typisch Tuinzigt: Verkiezingen worden van 20 tot 23 mei om 19.20 uur uitgezonden bij de EO op NPO2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.