Antieke ANWB-wegwijzer spoorloos verdwenen, gemeente Baarle-Nassau staat voor raadsel

9 april 2019 om 12:57
nl
Eerst werd er gedacht dat het een 1 aprilgrap was, maar de antieke wegwijzer van de Singel in Baarle-Nassau is nu al twee weken zoek. De wegwijzer staat er al sinds 1997, maar het is een mysterie waar die nu is. “We hebben rondvraag gedaan bij verschillende partijen, maar niemand weet iets”, zegt Jeroen Leemans, woordvoerder van de gemeente Baarle-Nassau.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Een medewerker van de gemeente miste de wegwijzer op de Singel. “Die was verdwenen rond 1 april, dus we gingen ervan uit dat het een grap was. Maar intussen is de paal al twee weken weg.”

'Ze hebben flink moeite gedaan'
Leemans vertelt dat de paal sinds eind jaren negentig verankerd in de grond zit. “De wegwijzer zit dus enorm stevig in de grond. De mensen die hem uit de grond hebben gehaald moeten flink moeite hebben gedaan om de paal mee te kunnen nemen.”

Opvallend is dat de mensen de stenen daarna weer netjes terug hebben gelegd. “Als je de wegwijzer weghaalt, zit er een enorm gat in de grond. Nadat ze de paal weg hadden gehaald, hebben ze het gat weer keurig bestraat”, laat Leemans weten.

Aannemers en provincie weten van niks
Omdat dit zo netjes was gedaan, ging de gemeente ervan uit dat dit was gebeurd door de aannemers waar ze mee samenwerken. “Het zou goed kunnen dat het een misverstand van de aannemers was geweest bij de bestrating. Toen we vroegen of er misschien iets per ongeluk mis was gegaan, wisten ze van niks.”

Ook zijn ze bij de provincie nagegaan of zij iets meer wist. De wegwijzer stond namelijk op een knooppunt van de twee provinciale wegen N260 en N639. De navraag leverde niet het gewenste resultaat op.

Eyecatcher
Leemans noemt de situatie ‘vreemd en bijzonder’. “De klassieke ANWB-paal was een echte eyecatcher. Het is een bepaalde aankleding van de openbare ruimte en iets gemeenschappelijks, dus de paal hoort er gewoon te staan.”

Daarom doet de gemeente nu een brede oproep om de wegwijzer terug te krijgen. Ze vraagt mensen die iets meer weten over de mysterieuze verdwijning van de wegwijzer te mailen naar [email protected] of te bellen naar 14013.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!