PSV-speelster Aniek Nouwen niet opgenomen in WK-selectie, overige Brabantse vrouwen wel

10 april 2019 om 13:40
nl
Aniek Nouwen zal komende zomer niet met de Oranjeleeuwinnen afreizen naar het WK in Frankrijk. De negentienjarige PSV-speelster behoort niet tot de 23-koppige selectie. Danielle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es zijn wel geselecteerd door bondscoach Sarina Wiegman.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Nouwen behoort nog wel tot de zogeheten standby-lijst. Dat houdt in dat de PSV-speelster nog opgeroepen kan worden bij mogelijke blessures. Aangezien het WK voor vrouwen pas over twee maanden begint, is er nog een kleine kans dat de voetbalster uit Deurne toch nog mee gaat naar Frankrijk.

Debuut
Begin maart maakte Nouwen haar debuut in Oranje. De verdediger uit Deurne mocht tijdens een oefeninterland met Polen in de basis starten en werd toen na zestig minuten gewisseld. In totaal kwam Nouwen tot nu toe tot twee interlands, maar ze zal er naar alle waarschijnlijkheid komende zomer niet bij zijn in Frankrijk.

Wachten op privacy instellingen...

Zoals verwacht bestaat de Brabantse delegatie bij de Oranjeleeuwinnen uit Kika van Es, Danielle van de Donk en Jackie Groenen. Het trio behoorde ook tot de selectie die in 2017 in eigen land het EK wist te winnen. Van de Donk maakte dinsdag nog indruk door viermaal te scoren tegen Chili. Het WK in Frankrijk wordt gespeeld van 7 juni tot en met 7 juli.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.