Video

Waar een klein dorp groot in kan zijn, 120 mensen spelen mee in The Passion van Klundert

10 april 2019 om 23:08
nl
De kans dat je rond deze tijd mensen met een kruis ziet rondsjouwen is aanwezig, want steeds meer steden en dorpen hebben hun eigen Passion. Zelfs het dorpje Klundert heeft een eigen voorstelling. Ongeveer 120 mensen werken eraan mee.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Klundert is dan misschien wel een klein stadje, het kruis dat er is gemaakt is dat niet. Het doet namelijk niet onder voor het kruis van de echte Passion van de EO. Eigenlijk is hij een beetje te groot zelfs.

“Een aantal scholieren heeft hartstikke hun best gedaan om zo’n mooi kruis te maken. Maar hij is binnen in elkaar gezet en nu kan hij niet meer naar buiten”, vertelt Anjo van Tilborg. Eigenlijk zou de kruisweg buiten beginnen en het kruis daarna de kerk worden binnengedragen. “Maar nu beginnen we de processie gewoon in de kerk.”

Bekijk de video en lees verder.

Idee
Het idee voor The Passion in Klundert kwam van Thijs van den Berge van Muziekvereniging Determinato. “Het is inderdaad een beetje mijn schuld. Twee jaar geleden had ik het idee al. Ik zag de Passion op tv en toen bedacht ik me dat Klundert ook een zeer geschikte plek zou zijn, omdat er zoveel mooie locaties zijn. Maar dat het zo groot zou worden, had ik nooit gedacht.”

Woensdagavond was de generale repetitie van het stuk. Donderdag, vrijdag en zaterdag is de opvoering. Maar de opvoering is al wel volledig uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!