Annerie heeft in één klap een paar dozijn broers en zussen erbij: 'Het is nu echt zeker'

12 april 2019 om 15:13
nl
Jan Karbaat is inderdaad de vader van 49 donorkinderen. Dat bleek vrijdag uit DNA-verwantschapsonderzoek van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De directeur van een voormalige spermabank bevruchtte in het geheim tientallen vrouwen met zijn eigen zaad. Ook Annerie Meul uit Eindhoven kreeg vrijdag eindelijk duidelijkheid. "Het is een beetje overweldigend.”
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Annerie wist sinds september eigenlijk al zeker dat zij de dochter was van Karbaat. Het was volgens haar overduidelijk en ze had het ook al een plekje gegeven. Toch overvalt haar dit nieuws. “Ik heb nog niet veel tijd gehad om het te laten bezinken. Nu is het echt zeker en word ik toch weer emotioneel.”

Ineens heeft Annerie 48 halfbroers en zussen. Ze heeft met sommige contact, maar kent niet iedereen persoonlijk. “Sommige staan niet open voor contact.”

DNA vergelijken
De donorkinderen hadden kortgeleden bij de rechtbank in Rotterdam voor elkaar gekregen dat ze het DNA van Karbaat mochten gebruiken om zekerheid te krijgen over hun afstamming. Karbaat insemineerde vrouwen onder andere in het ziekenhuis waar hij werkte en later in zijn eigen kliniek Medisch Centrum Blijdorp in Barendrecht. De dokter, die inmiddels is overleden, heeft al 22 eigen erkende kinderen.

Het is een beetje overweldigend.

Dat het bij 49 donorkinderen blijft, is volgens de Eindhovense niet zeker. “De teller loopt. Hij heeft ook ingevroren sperma in potjes meegenomen naar Miami. Er wordt nu onderzocht of dat er ook kinderen van Karbaat in de Verenigde Staten rondlopen.”

We gaan een paar goede borrels drinken.


Annerie gaat ondanks dit nieuws gewoon door. “Ik had al een normaal leven. Toch komt dit steeds weer op mijn pad. Je wordt er telkens aan herinnerd.” Om de dag goed af te sluiten, heeft Annerie met een paar halfzussen en broers afgesproken in Rotterdam. “We gaan een paar stevige borrels drinken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.