Lars Boom over Parijs-Roubaix: 'Laten zien dat ik nog steeds een goede uitslag kan rijden'

12 april 2019 om 18:03
nl
Wielerploeg Roompot Charles heeft routinier Lars Boom aangewezen als kopman voor de keienklassieker Parijs-Roubaix die zondag wordt verreden. Hoewel Boom geen geweldige voorbereiding kent op de Hel van het Noorden, is hij erop gebrand een goede uitslag te rijden.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Boom rijdt sinds dit seizoen voor de Nederlandse ploeg Roompot Charles, een forma­tie die niet op het hoogste niveau uitkomt. De ploeg kreeg voor Parijs-Roubaix een wildcard, mede vanwege de prestaties van Boom in het verleden.

"Dat ik ooit een Touretappe heb gewonnen en een prima track record heb in deze wedstrijd heeft zeker meegespeeld", zegt Boom. Hij werd in 2015 vierde en behaalde daarmee zijn beste klassering in de Noord-Franse klassieker. In 2012 kwam de 33-jarige renner uit Vlijmen als zesde over de meet in Roubaix.

Geen denderende voorbereiding
Zondag kletteren de renners over de 29 beroemde en vervloekte kasseistroken, goed voor een totale afstand van 54,5 kilometer. Boom kijkt uit naar de klassieker maar beseft dat hij geen optimale voorbereiding heeft gehad.

"De afgelopen weken zijn niet denderend gegaan. Vorige week reed ik de Ronde van Vlaanderen maar dat was niet echt mijn koers. Vooral bergop ging het moeizaam. Wat dat betreft ben ik blij dat de koers van zondag wat vlakker verloopt. Het wordt een groot gevecht om telkens in een goede positie de kasseistroken op te rijden. Dat is het allerbelangrijkste van deze wedstrijd."

Droom nog levend?
Boom sprak ooit de droom uit als eerste over de streep te komen tijdens Parijs-Roubaix. Die droom is vandaag de dag nog steeds springlevend, aldus de Brabander. "Natuurlijk wil ik deze klassieker winnen. Maar ik moet wel realistisch zijn: de aanloop verliep niet optimaal. Het is moeilijk in te schatten hoe goed mijn benen zijn. Ik wil in elk geval laten zien dat ik deze koers goed kan rijden en een mooie uitslag neerzetten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.