Video

Late treffer van Palmer-Brown bezorgt NAC puntje in degradatiekraker met FC Emmen

12 april 2019 om 19:45
nl
NAC Breda heeft vrijdagavond een puntje overgehouden aan de degradatiekraker tegen FC Emmen. De hekkensluiter in de Eredivisie keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar een laat doelpunt van Erik Palmer-Brown voorkwam een nederlaag voor de Bredanaars: 1-1.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Luciano Slagveer had de score na een kwartier geopend namens FC Emmen. De bezoekers verzuimden nadien verder weg te lopen van NAC, dat lange tijd een machteloze indruk maakte.

Een fout van doelman Kjell Scherpen in het Brabantse slotoffensief brak FC Emmen alsnog op. Het verschil tussen nummer achttien NAC en nummer vijftien Emmen bleef zeven punten, met nog vier duels te spelen.

Van Leer geklopt
FC Emmen was vooral over de vleugels gevaarlijk. Na een kwartier bediende Jansen aan de rechterkant Luciano Slagveer op maat. De buitenspeler wist vanuit een moeilijke hoek te scoren, door de benen van NAC-doelman van Leer (0-1).

Meer voetbal met Ilic
Na nog geen half uur besloot NAC-coach Ruud Brood al in te grijpen. Hij bracht Luka Ilic voor Mounir El Allouchi en vanaf dat moment kwam er meer voetbal in. Giovanni Korte was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal eindigde op de lat.

Na de pauze was FC Emmen opnieuw de betere ploeg. Door het wegvallen van de geblesseerde gangmaker Anco Jansen raakte de Drentse formatie wel wat initiatief kwijt. Met dank aan Scherpen, die een hoge bal voor de schietgrage voeten van Palmer-Brown tikte, pakte NAC toch nog een punt.

Stand onderin de Eredivisie:
14. Fortuna Sittard 29-30 (45-69)
15. FC Emmen 30-29 (35-69)
16. De Graafschap 29-26 (33-59)
17. Excelsior 29-26 (33-63)
18. NAC Breda 30-22 (27-66)

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.