Struiken voor flitsers van politie weggesnoeid in Breda

BREDA - De 'verstopstruiken' die de politie een week geleden heeft geplant op de Graaf Engelbertlaan in Breda, zijn vrijdagnacht kortgesnoeid. De struiken werden gebruikt om flitsers achter te verstoppen.

Meestal zie je als automobilist een flitser vanaf een afstandje al staan; een grote bus naast de kant van de weg valt immers op. Je kunt dan heel makkelijk even op de rem en een paar meter verderop het gas weer intrappen om de boete te ontwijken. Daar had de politie vorige week iets op bedacht: verstopstruiken. Op verschillende plaatsen werden struiken geplant waar de flitser achter kon worden opgesteld.

Verstopplek weg
Nu, amper een week later zijn die struiken op de Graaf Engelbertlaan kortgesnoeid. Aan beide kanten van de weg zijn de struiken tot bijna op de grond afgeknipt. Wie dat heeft gedaan, is nog niet duidelijk.

livefastnl

Uit onderzoek vorig jaar bleek dat bezoekers van Breda graag wat meer groen in de stad zouden willen zien. Nou, dat hebben ze gekregen... en wel in de vorm van een #flitshaag wanneer men via de zuidelijke rondweg de stad binnen rijdt.

Het gedeelte waar je slechts 50 mag rijden werd daarnaast afgelopen jaar (terug) verbreed van enkel naar twee-baans; lekker uitnodigend om goed door te rijden. Vandaag stonden ze op dit voormalige stuk snelweg te flitsen... erg chique hoor.

Kan iemand me uitleggen wat dit nog met verkeersveiligheid te maken heeft?

Portfolio #vvd wethouder 💁‍♂️ #breda #inbreda #welkominbreda #infobreda #parelvanhetzuiden #welkominbreda #ilovebreda #bredacity #dagjebreda #076 #bredaphoto #flitser #flitsers #politiecontrole #politie #boete #gemeentebreda #autobahn #flitsmeister #flitsservice #anwb #snelheidscontrole #onsbreda #struikrovers #zuidelijkerondweg #zuidelijkerondwegbreda #bredamaaktmijblij #indebuurtbreda
Meer over dit onderwerp:
FLITSPALEN BREDA GRAAF ENGELBERTLAAN