Duitser doet aangifte, maar zit vervolgens zelf vast in sluis politiebureau

14 april 2019 om 11:00
nl
Op afstand en buiten kantorenuren aangifte doen op een onbemand politiebureau voor een tv-scherm. Dat is modern, handig en snel. Al zal een Duitser daar deze zondagochtend heel anders over denken. Hij zat in de vroege ochtend enige tijd vast op het onbemande Roosendaalse politiebureau.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door


Volgens afspraak meldde de man zich via de intercom op het bureau. Hij werd daarop binnengelaten. Na de aangifte voor het televisiescherm wilde hij het bureau weer verlaten, maar raakte opgesloten in ‘de sluis’ van het gebouw. Aanvankelijk meldde de politie dat de man om halfzeven een afspraak had, maar wijzigde dat tijdstip later in acht uur.

“Nu is opsluiten onze corebusiness, maar we moeten er wel iets selectiever in zijn”, lacht Dré van Roomen, wijkagent in Roosendaal. Hij twitterde zondagochtend over het voorval.

 

Wachten op privacy instellingen...

De werking van de sluis was verkeerd ingesteld. Om kwart over acht hoorden agenten ‘gebonk en geroep’ vanuit de sluis. Vervolgens is de man – zoals dat in politiekringen heet – weer ‘op vrije voeten gesteld’.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.