Kapster Annette knipt 24 uur voor Stichting Haarwens: ‘Moeilijke momenten bij zonsopkomst’

14 april 2019 om 14:33
nl
‘Trots en wat een fantastisch bedrag.’ Annette Brouwer-Michiels zegt het met een brede glimlach. Met haar knipmarathon van 24 uur haalde 1576,35 euro op voor de Stichting Haarwens. “We hadden 1000 euro in gedachten, maar dit is natuurlijk geweldig.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door


De knipmarathon in Annette Hair-Design in Helmond begon vrijdagavond om negen uur, zaterdagavond werd op dezelfde tijd de laatst knipbeurt afgerond. In de tussentijd minstens honderd klanten met schaar en kam door Annette onder handen genomen. De opbrengst van alle knipbeurten werd op de rekening van de Stichting Haarwens gestort.

Druppelsgewijs
“De nachten was het drukste. Veel mensen vonden dat interessant. Wanneer kun je nou ’s nachts naar de kapper. Overdag kwamen de klanten druppelsgewijs binnen. Als je maar aan de gang kan blijven. Je bent toch een nacht wakker”, beschrijft Brouwer die bij de marathon hulp kreeg van kapster Linda. Of er lastige momenten waren? “Zeker, bij zonsopkomst had ik het even moeilijk. Ik ben even gaan zitten met de voeten op tafel.”

De Stichting Haarwens zit al twaalf jaar in het hart van de kapster uit Helmond. De stichting helpt gezinnen met kinderen die door een behandeling of ziekte kaal zijn (of geworden) aan een gratis pruik, gemaakt van echt haar. “Ik doneer haar en geld aan de stichting. Het zit dicht bij mijn vakgebied en geeft me veel voldoening.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.