FC Twente vrijwel zeker kampioen dankzij reuzendoder Top Oss

14 april 2019 om 17:39
Als FC Twente dit seizoen kampioen wordt van de eerste divisie en promoveert, gaat er ongetwijfeld een krat met Grolsch bier naar Top Oss. De veel lager geklasseerde Ossenaren versloegen zondag Sparta dat tweede staat verrassend met 1-4. Daardoor heeft Twente nu tien punten voorsprong op de eerste achtervolger.
Profielfoto van Malini Witlox

Na 6 minuten zette Deroy Duarte Sparta nog op voorsprong. Een klein kwartier later was de stand weer gelijk via Hennos Asmelash. In de tweede helft was Bryan Smeets de maker van het tweede doelpunt namens TOP Oss. Huseyin Dogan zorgde met twee treffers voor de eindstand.

Top Oss staat dit jaar bekend als reuzendoder, zo versloeg de ploeg ook Twente (1-2) in september en Go Ahead Eagles (0-1 in november).

Doordat Twente nu 10 punten voorstaat op Sparta kan de club in Amsterdam bij Jong Ajax de titel grijpen. Dan moet er wel gewonnen worden.