Kromowidjojo wint 50 meter vrij slag ook in haar thuisstad Eindhoven: 'Het was weer een feestje'

14 april 2019 om 19:12
nl
Ranomi Kromowidjojo mag zich de koningin op de vijftig meter vrije slag noemen. Bij de Swim Cup in Eindhoven won 'Kromo' opnieuw op deze afstand. De wereldkampioene kortebaan tikte in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion als eerste aan in 24,48 seconden aan.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Een week eerder bij de Swim Cup in Den Haag zegevierde Kromowidjojo op het kortste nummer in 24,60. Ze heeft zich op deze afstand geplaatst voor de WK van komende zomer in Gwangju.

Ook zaterdag deed Kromowidjojo dus goede zaken bij de Swim Cup in Eindhoven. Ze deelde de winst op de 100 meter vrije slag met Femke Heemskerk. De twee Nederlands topzwemsters tikten beiden aan in 53,49 seconden. Heemskerk had na de eerste 50 meter bijna een halve seconde voorsprong op Kromowidjojo, maar de drievoudig olympisch kampioene kwam bij haar tweede baantje echter sterk terug.

"Het was weer een feestje gisteravond in Eindhoven", zei de Eindhovense zondagochtend op Twitter. "Erg blij met mijn twee races, met een unieke ex aequo (tegelijk eindigen) met Femke Heemskerk."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.