Video

1200 medewerkers van Sabic oefenen in een nagebouwde fabriekshal voor veilig groot onderhoud

15 april 2019 om 13:31
nl
Kunststoffenfabriek Sabic in Bergen op Zoom heeft maandagochtend op zijn terrein een groot oefencentrum voor medewerkers geopend. Dit Safety Skills Center is een nagebootste fabriekshal waarin de komende 15 weken ruim 1200 medewerkers training krijgen in veilig werken.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Aanleiding voor dit nieuwe trainingscentrum groot onderhoud aan de vier chemische fabrieken in oktober. Dit onderhoud vindt eens in de vier jaar plaats. Uit de evaluatie van de vorige keer bleek dat ook onderaannemers graag betrokken willen worden bij de voorbereiding van het onderhoud.

 

Sybiosis
Het Safety Skills Center is daarom een gezamenlijk initiatief van Sabic en Symbiosis, een combinatie van alle aannemers die voor het Saoedische bedrijf werken.

"Wij trainen onze medewerkers voortdurend. Ik vind het enorm belangrijk dat we ook de voorbereiding op het groot onderhoud nu samen met onze aannemers oppakken. Hoe beter de samenwerking, hoe veiliger en efficiënter we dit traject kunnen doorlopen", zegt Dieter Hollmann van Sabic in Bergen op Zoom.

Ook na het groot onderhoud blijft het trainingscentrum in gebruik voor andere veiligheidsoefeningen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.