Bosbrand in Hooge Mierde onder controle, brandweer rukte massaal uit

15 april 2019 om 16:35
nl
Aan de Eendengoor in Hooge Mierde is maandagmiddag een bosbrand uitgebroken. Iets voor zes uur was het vuur onder controle en begon de brandweer met nablussen. Het gaat een gebied van zo'n vier voetbalvelden groot.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De brandweer schaalde het vanwege de droogte en de grootte van het gebied op tot een 'zeer grote brand'. Veertien brandweerwagens uit de hele regio zijn daarom uitgerukt om het vuur te blussen.

Wachten op privacy instellingen...

Vier brandweerwagens kwamen al direct naar het natuurgebied, nog eens vier wagens werden later opgeroepen. Ook zijn zes watertanks opgeroepen. Het gaat om een ‘behoorlijke’ natuurbrand volgens een woordvoerder van de brandweer. "We hebben heel veel materieel ingezet, om te voorkomen dat het vuur zich verder kon uitbreiden."

Dat is gedaan via een zogenaamde 'stoplijn', vertelt een woordvoerder van de brandweer. Een klein gebied wordt dan met heel veel mankracht natgemaakt en nat gehouden, zodat het vuur niet verder kan verspreiden.

Wachten op privacy instellingen...

Vlakbij de Eendengoor ligt een camping. De brandweer wilde voorkomen dat het vuur ver zou verspreiden of over zou slaan op de camping, maar volgens een woordvoerder was daar geen sprake van omdat de afstand tussen camping en brand nog behoorlijk groot was. Op de camping wonen een paar honderd arbeidsmigranten. Zij hoefden het park dus niet te verlaten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.