Camera's gaan kentekens van vrachtwagens vastleggen in de strijd tegen sluipverkeer

16 april 2019 om 14:45
nl
De gemeente Breda hoopt sluipverkeer van vrachtwagens in het buitengebied bij industrieterrein Hazeldonk-Oost terug te dringen met twee camera's. Zo'n 70 vrachtwagens per dag 'sluipen' via dat gebied binnendoor naar de A58, om de drukte op de A16 te vermijden. De camera's gaan kentekens vastleggen. Aanvankelijk krijgen overtreders eerst een waarschuwing, later wordt dat direct een boete.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Het plaatsten van camera's bij Hazeldonk-Oost is een proef die een jaar gaat duren.

Volgens de gemeente Breda heeft al dat sluipverkeer grote gevolgen voor de leefbaarheid in het buitengebied. Wethouder Greetje Bos: ‘We moeten zuinig zijn op ons prachtige buitengebied. We zien dat veel vrachtwagens de huidige borden negeren en dat tast het karakter, de veiligheid en leefbaarheid van dit gebied ernstig aan."

Eerst nog waarschuwingen
Voor de kenners: de camera's komen te staan bij de T-splitsing Hazeldonkseweg richting Hazeldonk. Ook aan de andere kant van de doorsteek komt een camera. Vanaf half april leggen ze kentekens vast.

De eigenaren van de vrachtwagens krijgen bij een eerste overtreding nog een waarschuwingsbrief van de gemeente. Vanaf half mei is de post die na een overtreding op de mat valt nog wat minder fijn. Dan kunnen overtreders een rekening van 95 euro verwachten van het Centraal Justitieel Incassobureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.