Sam Oomen als helper van Tom Dumoulin naar de Ronde van Italië

16 april 2019 om 14:30
nl
Team Sunweb heeft Sam Oomen aangewezen als vervanger van de geblesseerde Wilco Kelderman. De 23-jarige Tilburger moet in de komende Ronde van Italië moet kopman Tom Dumoulin bijstaan. De Limburger wil de Giro voor de tweede keer winnen. De wielerronde begint op 11 mei met een korte tijdrit in Bologna.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Oomen had eigenlijk de Tour de France als hoofddoel voor dit seizoen, maar de zware valpartij van Kelderman in de Ronde van Catalonië heeft zijn persoonlijke plannen doorkruist. Dumoulin sprak openlijk zijn voorkeur uit voor Oomen als vervanger. De jonge renner kan goed klimmen.

Sunweb stuurt Oomen meteen naar Tenerife om daar op hoogte in vorm te komen voor de Giro. Hij zal zich daar voegen bij Dumoulin en zijn teamgenoten Jan Bakelants, Jai Hindley en Robert Power. Oomen zal niet van start gaan in de Ardennenklassiekers en evenmin in de Amstel Gold Race komende zondag.

'Giro is hoofddoel'
"De Giro is ons hoofddoel van dit seizoen en met Sam erbij zenden we de sterkst mogelijke ploeg naar Italië. We geven hem nu de tijd om zich voor te bereiden. Vorig jaar was Sam al supersterk en eindigde hij als negende. We vertrouwen op zijn hulp in de bergen in vooral de tweede en derde week", aldus ploegleider Marc Reef.

Oomen heeft de knop al omgezet. "Het is jammer dat Wilco de Giro niet kan rijden en het zal niet meevallen hem te vervangen, maar Tom verdient de beste steun en ik ben blij dat ik hem mag bijstaan. De Giro vind ik een prachtige koers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.