Video

Willem II-fan zet alvast tatoeage van KNVB-beker op zijn rug, ruim voor finale in Rotterdam

16 april 2019 om 21:16
nl
Willem II wint dit jaar de bekerfinale van Ajax. Daar is supporter Wesley Raaijmakers uit Tilburg zo zeker van, dat hij de beker alvast op zijn rug heeft laten vereeuwigen. Inclusief de datum waarop de Tilburgers de beker winnen, 5 mei.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Trots trekt Wesley zijn shirt uit. Op zijn rug prijkt een enorme tatoeage van de beker, met daarbij de datum waarop de wedstrijd gespeeld wordt, 5 mei. "We maken dit als Willem II-fans niet vaak mee, vandaar."

Willem II speelt in de bekerfinale tegen Ajax. Geen gemakkelijke tegenstander dus. Wesley: "Ze hebben elkaar wel vaker getroffen en bijna altijd wint Ajax dan. Maar ik heb toch het gevoel dat Willem II deze keer gaat winnen."

Belofte maakt schuld
Het idee voor de tatoeage ontstond tijdens de halve finale tegen AZ. Wesley: "Ik zei toen dat als we zouden winnen en de finale zouden bereiken, ik de beker achter op mijn rug zou zetten. De volgende dag werd ik daar door mijn vrienden aan herinnerd. Toen ben ik dus maar meteen naar de tatoeëerder gegaan."

Na 3,5 uur was de prent op de rug van Wesley een feit. Lachend: "Het duurde even, maar het deed geen pijn." Hij heeft er al veel reacties op gehad. "Mensen reageren heel verschillend. Sommigen vinden het heel dom, anderen vinden het super leuk en wensen ons succes."

Spijt
Zelfs als Willem II tegen Wesley's verwachting in de beker niet wint, heeft hij geen spijt van zijn tatoeage. "Nee, want ze hebben de finale gehaald en dat is al heel bijzonder. Misschien maak ik dat nooit van mijn leven meer mee. Als ze verliezen laat ik op de beker gewoon het woord 'finalist' tatoeëren."

De tatoeage weg laten laseren is natuurlijk ook een optie. Maar niet voor Wesley. "Hij gaat nooit meer van mijn rug af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.