Jongen bedreigt scholieren met een mes, maar die zetten hem op de foto

HELMOND - Een groepje scholieren is op de Deurneseweg in Helmond door een voorbijganger op de fiets met een mes bedreigd. De jongeren van 12 en 13 jaar oud fietsten vorige week woensdag van school in Deurne naar huis toen dit gebeurde. Een wijkagent heeft dinsdag op de Deurneseweg gepost op zoek naar de dader. Dit leverde niks op.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat geen van de scholieren gewond is geraakt. Het bleef volgens hem bij het dreigen met een mes. De jongeren hebben een foto gemaakt van de verdachte. Het lijkt te gaan om een scholier, beaamt de woordvoerder van de politie.

LEES OOK: Jongen wil seksuele handelingen afdwingen: 'We moesten iets doen, anders zou hij steken'

De politie sluit niet uit dat er de afgelopen tijd meerdere voorbijgangers zijn bedreigd met een mes door dezelfde fietser.

Wie herkent de dader?
De scholieren hebben inmiddels aangifte gedaan van de bedreiging. Doordat ze de bedreiging hadden gemeld in een WhatsAppgroep, kwam die al eerder bij een wijkagent in Helmond-Rijpelberg terecht. Hij geeft op Twitter aan dinsdag op de uitkijk te hebben gestaan op de Deurneseweg. Dit zonder resultaat.

Hij vraagt dan ook of iemand de dader herkent aan de hand van de foto die de scholieren hebben gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
BEDREIGINGEN FIETSERS HELMOND 112