Wegpiraat in Mercedes probeert er vandoor te gaan, maar getuige pakt zijn autosleutels af

OSS - De politie heeft dinsdagavond in Oss een automobilist aangehouden met de hulp van een oplettende getuige die zijn autosleutels had afgepakt. Uit tests bleek dat de man onder invloed van alcohol en drugs was. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De bestuurder reed met zijn Mercedes door rood, nam een rotonde in tegengestelde richting en reed twee paaltjes uit de grond bij een wegversmalling aan de Heihoekstraat. Ook reed hij bijna een scooter aan.

De auto kwam tot stilstand op de Kleinussenstraat, waar de getuige meteen actie ondernam. De bestuurder probeerde er nog vandoor te gaan, maar de getuige die een dranklucht rook, pakte zijn sleutels af.

Alcohol en drugs
Uit tests van de politie bleek dat de wegpiraat alcohol en cocaïne had gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

politieoss

#Oss- Man aangehouden door hulp van alerte melder en getuige!

Gisterenavond omstreeks 22:00 uur kregen wij een melding dat een bestuurder met zijn Mercedes gevaarlijke capriolen uithaalde. Melder dacht dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van verdovende middelen. De bestuurder had onder andere door rood licht gereden, de rotonde in tegenovergestelde richting genomen en bijna een scooterrijder aangereden. Ook had de bestuurder twee palen uit de grond gereden op de wegversmalling aan de Heihoekstraat. De melder en een andere getuige besloten het voertuig te volgen.

De Mercedes kwam even later tot stilstand aan de Kleinussenstraat in Oss, waarna de melder direct in actie kwam. Melder sprak de bestuurder aan en merkte al snel een sterke alcohollucht op die uit het voertuig kwam. Bestuurder wilde wegrijden, maar de melder pakte de sleutels af.

Wij kwamen ter plaatse en na het uitvoeren van diverse testen op verdovende middelen, bleek dat bestuurder zoals melder al vermoedde, reed onder invloed van alcohol en drugs (cocaine). Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd op grond van artikel 5, zich zodanig op de weg gedragen waardoor gevaar en/of hinder wordt veroorzaakt. Daarnaast maakte de bestuurder zich schuldig aan het verlaten plaats van verkeerongeval.

Wij bedanken de alerte melder en de getuige voor deze goede actie! Melden loont!

#waakzaam #dienstbaar #melder #politie #oss #maasland #artikel8 #gevaar #bobis0op #veilig #verkeer
Meer over dit onderwerp:
OSS ALCOHOL DRUGS