Michael van Gerwen voegt daad bij het woord en stoot Rob Cross van eerste plek in Premier League

18 april 2019 om 20:55
Michael van Gerwen tegen Rob Cross (foto: VI Images).
Michael van Gerwen tegen Rob Cross (foto: VI Images).
Michael van Gerwen staat weer aan kop in de Premier League. De darter uit Vlijmen was een maatje te groot voor Rob Cross en won in Cardiff makkelijk met 8-2. Door die duidelijke overwinning moet Cross het leiderstokje overgeven aan Van Gerwen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Gerwen zei het al tijdens het perspraatje voorafgaand aan de clash tussen de nummer één (Cross) en twee (Van Gerwen): “Ik sta na donderdagavond weer bovenaan.” En daar heeft ‘Mighty Mike’ zich aan gehouden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Sterk begin Cross
Cross begon nog sterk aan de partij en kwam met 2-0 voor, maar die tweede gewonnen leg bleek achteraf gezien ook de laatste gewonnen leg van de wedstrijd voor Cross. Wat daarna volgde, waren acht gewonnen legs van Van Gerwen op een rij.

Maar het had zomaar anders kunnen lopen, aangezien Cross één dart kreeg om op 3-0 te komen. Maar de Engelsman miste, en vanaf dat moment keerde de wedstrijd helemaal om.

Cross liep in het vervolg telkens ver achter Van Gerwen en de feiten aan en kon het niveau van de darter uit Vlijmen (108 gemiddeld) niet bijhouden. Van Gerwen kwam daardoor ook zeer gemakkelijk langszij.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Focus
Van Gerwen zag er gefocust uit en had geen zin in een spannende pot die tot het uiterste ging. Ook nadat ‘Mighty Mike’ ruim op voorsprong kwam, liet hij weinig kansen onbenut.

Door de overwinning op Cross gaat Van Gerwen de Engelsman voorbij op de ranglijst. Daarmee is 'Mighty Mike' weer de leider in de Premier League. Een plek die Van Gerwen, mede door wat mindere resultaten van de afgelopen weken, een tijdje kwijt was. Volgende week neemt Van Gerwen het op tegen Daryl Gurney.

Wachten op privacy instellingen...