Patsercontrole in Etten-Leur: 36 auto's in beslag genomen en 38.000 euro aan vorderingen geïnd

18 april 2019 om 11:59
nl
Tijdens een zogenaamde 'patsercontrole' in het Brabantpark in Etten-Leur zijn 36 auto's in beslag genomen door de Belastingdienst. Ook werd 38.000 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd. Een 20-jarige automobilist uit Prinsenbeek is aangehouden omdat hij een nepvuurwapen bij zich had.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Bij een 'patsercontroles' kunnen onder meer bestuurders van dure opvallende auto's op speciale aandacht van de politie en de Belastingdienst rekenen. Tijdens de controle op woensdag, die 's middags begon en tot 's avonds laat duurde, werd gebruikgemaakt van Automatic Numberplate Recognition-apparatuur. Een camera scant dan nummerborden, die dan door een computersysteem worden gehaald.

Dat systeem slaat aan op kentekens die op naam staan van mensen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om een andere reden bij de politie bekend zijn. Bij 147 passerende auto's begonnen de alarmbellen te rinkelen.

Bijna 30 bekeuringen
De hoogste openstaande boete die bij de politie moest worden afgetikt bedroeg 1209 euro. Naast het flinke aantal in beslag genomen auto's, de geïncasseerde openstaande boetes en vorderingen en de arrestatie, werden er ook nog 28 'verse' bekeuringen uitgedeeld.

De overtredingen die bekeurd werden liepen uiteen. Zo had iemand kinderen op de achterbank zitten die geen gordel droegen, hadden drie anderen gladde banden en reden er vier mensen zonder rijbewijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.