Speelronde eredivisie verplaatst om Ajax te helpen: PSV-Heracles en Graafschap-Ajax laatste duels

18 april 2019 om 16:08
Toon Gerbrands kijkt teleurgesteld toe tijdens Ajax-PSV (foto: HollandseHoogte).
Toon Gerbrands kijkt teleurgesteld toe tijdens Ajax-PSV (foto: HollandseHoogte).
Het speelschema van de eredivisie is aangepast door de KNVB. Wat tot nu toe speelronde 33 was in het laatste weekend van april wordt nu de laatste speelronde op woensdag 15 mei om 19.30 uur.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Het schema is aangepast vanwege het drukke schema van Ajax. De Amsterdammers krijgen meer tijd in hun voorbereiding op de eerste halve finale van de Champions League. Dit betekent dat PSV het seizoen eindigt met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het duel De Graafschap-Ajax wordt de laatste wedstrijd voor de Amsterdammers.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Aan dat affiche heeft Ajax negatieve herinneringen. Drie jaar geleden ging het voor Ajax mis op de laatste speeldag, uit bij De Graafschap (1-1). PSV won toen op de laatste speeldag bij Zwolle en pakte de titel alsnog. Ook dit jaar zijn beide teams verwikkeld in een spannende titelstrijd. Ajax en PSV hebben evenveel punten, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag heeft een beter doelsaldo.

Bekijk hieronder de ontknoping van het seizoen 2015-2016 en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Oorspronkelijk zou de competitie op 12 mei eindigen met onder meer de wedstrijden Ajax-FC Utrecht en AZ-PSV. Die wedstrijden worden nog steeds op die datum gespeeld, maar zijn nu onderdeel van de voorlaatste speelronde. In het weekend van 4 en 5 mei wordt geen ronde in de eredivisie gespeeld in verband met de bekerfinale Willem II - Ajax op zondag 5 mei.

Het resterende schema van PSV wordt:
21-04: PSV-ADO Den Haag
25-04: Willem II-PSV
12-05: AZ-PSV
15-05: PSV-Heracles

Het schema van Ajax wordt:
20-04: FC Groningen-Ajax
23-04: Ajax-Vitesse
12-05: Ajax-FC Utrecht
15-05: De Graafschap-Ajax

NAC en Willem II
De veranderingen in het speelschema hebben ook gevolgen voor NAC en Willem II. De laatste wedstrijd voor de Bredanaars wordt nu gespeeld tegen PEC Zwolle in eigen huis. Willem II sluit het seizoen af met een uitduel bij ADO Den Haag.

NAC Breda heeft zich er, samen met een aantal andere clubs, hard voor gemaakt om alleen het duel tussen De Graafschap en Ajax te verplaatsen. Dat is niet gelukt. De aanpassing van het schema is nog niet definitief. Als de gemeentes of de politie bezwaren heeft tegen de nieuwe speeldatum, dan kan dat roet in het eten gooien bij de KNVB.

PSV laat weten dat het zich neerlegt bij de beslissing van de KNVB. De gemeente Eindhoven voorziet geen problemen met betrekking tot de nieuwe datum van de wedstrijd tegen Heracles.

Wachten op privacy instellingen...