Van bioscoop naar Foodhall: 19 verschillende restaurantjes in één pand

19 april 2019 om 20:00
nl
Breda heeft sinds vrijdag een eigen Foodhall. Elf jaar geleden zat er in het hartje van de stad nog de Casino-bioscoop, maar deze hal wordt nu gevuld met negentien verschillende minirestaurantjes.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Mexicaans, sushi, Surinaams, Turks, poffertjes, noem maar op. Er is van alles te eten in de Foodhall die vrijdag officieel werd geopend. Erg opvallend is het kraampje met bitterballen en poffertjes samen. Volgens Arjan is dit het beste idee. “Breda is een bitterballenstad. Dit heb ik gehoord van de mensen rondom Breda. Zo ben ik ook op het concept gekomen. Vooral vrouwen en kinderen eten de poffertjes. Mannen gaan voor de bitterballen.”

Wachten op privacy instellingen...

Er worden niet zomaar bitterballen verkocht. Er is keuze uit zes verschillende soorten. "We hebben er met scampi’s en knoflook, en er zijn ook bitterballen met Zeeuws spek en eentje met chorizo. Ze worden ambachtelijk gemaakt in Zeeland.”

Biertje
Er wordt niet alleen gegeten in Breda. In de Foodhall kun je ook terecht voor een lekker fris blond biertje wat de Foodhall zelf bedacht heeft. “We wilden een verbindende factor met alle verschillende keukens", vertelt bedenker Peter Santegoed. "Daarvoor zochten we een drankje dat bij elk gerecht past en wat je ook gezamenlijk kunt delen. Dus vandaar dat we op een blond biertje uitkwamen. En welke naam is dan passender dan Casino Blond?"

Wachten op privacy instellingen...

In het pand komen ook de elementen van de oude Casino-bioscoop terug. De gekleurde neonletters zijn nog te zien en deze staan ook op het flesje bier. De Foodhall is zeven dagen per week geopend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!