Doelpuntenregen in Uden: 1459 penalty's in twee uur tijd tijdens wereldrecordpoging

19 april 2019 om 23:48
nl
Het regende vrijdagavond doelpunten bij voetbalclub UDI'19/CSU uit Uden. Meer dan 300 voetballers probeerden het wereldrecord penalty schieten in twee uur te vestigen.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Een beetje vertwijfeld lopen de keepers het veld op. Want er zullen honderden ballen op hen afgevuurd gaan worden. Maar de 10-jarige Niels Thijssen laat zich niet gek maken. "Nee, je moet niet bang zijn om de ballen tegen te houden."

De recordpoging is onderdeel van het Easter Open voetbaltoernooi dat dit weekend bij de Udense club wordt gehouden. Organisator Gerard Willems: "We willen iets aparts neerzetten. Daarom gaan we proberen om in twee uur tijd zoveel mogelijk penalty's te nemen."

Wachten op privacy instellingen...

Niet officieel
Iedere speler mag vier penalty's nemen. Of de bal wel of niet door een keeper wordt tegengehouden, maakt voor de recordpoging niet uit. Scheidsrechters en een notaris houden bij of alles volgens de regels gaat.

Niels Meulenmeesters heeft twee van de vier penalty's gescoord. "Ik vind het wel leuk en bijzonder om een wereldrecord op mijn naam te hebben staan." Teamgenoot Luuk van den Berg scoorde één keer. "Maar ik ben normaal ook verdediger." Ook hij ziet een vermelding in het Guinness Book of Records wel zitten. "Ja, dat is wel een beetje stoer."

Wachten op privacy instellingen...

De kans dat Niels en Luuk daadwerkelijk een record vestigen is groot. Want er bestaat nog helemaal geen wereldrecord penalty schieten in twee uur tijd volgens de organisatie. Willems lachend: "Nee, dat bestaat niet. Dus nadat we weten hoeveel penalty's er genomen zijn, claimen we dit record bij Guinness World Records. Over een maand of vier weten we of het wereldrecord telt."

Er is geen officiële jury van het Guinness Book of Records in Uden. Volgens Willems kost dat te veel geld. "Dat vinden wij zonde. We zorgen zelf voor bewijsmateriaal door scheidsrechters een een notaris mee te laten kijken."

Record?
Na twee uur zit het erop. Voetbalster Janne: "Het ging goed, ik denk dat we wel 800 penalty's genomen hebben." Maar nadat de notaris alle schoten heeft geteld, blijken het er nog veel meer te zijn. Maar liefst 1459. Nu dus maar hopen dat het record wordt erkend.

Volgens Willems is het zeker niet voor niks geweest. "We hebben in ieder geval een gezellige avond gehad en een Brabants record, dat weet ik zeker!"

In Brabant hebben we al wel een wereldrecord penalty schieten in handen. Iets verderop, in Oss, schoten ze er in 2017 namelijk 2475 ballen in. Dit was alleen niet in twee uur tijd, maar over de hele dag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.