Droogte zorgt voor bosbranden in Heeze en Sambeek, tijdelijk geen treinen door bermbrand

BOXTEL - Door een bermbrand bij Best reden zaterdagavond tijdelijk geen treinen tussen Eindhoven en Boxtel. Nadat de brandweer het vuur rond halftien had geblust, werd het treinverkeer hervat. Ook in andere plaatsen had de brandweer het druk door bosbranden.

Vanwege de aanhoudende droogte komen volgende week Rijkswaterstaat en de waterschappen bij elkaar om een droogtemonitor te ontwikkelen.

De natuur is nog altijd niet hersteld van de droge zomer van 2018. Nu het warm is en mensen naar buiten gaan, breken op verschillende plekken bosbranden uit.

Natuurgebieden
De brandweer is zaterdagavond ook uitgerukt voor een brand in natuurgebied De Groote Heide in Heeze. Het gaat om een oppervlakte van 40 bij 40 meter. In Heeze zijn drie brandweerwagens ingezet. De brandweerlieden hadden de brand al onder controle. Er moest nog wel nageblust worden.

Ook in Sambeek brak zaterdagmiddag brand uit in de bossen. Een gebied van 200 bij 200 meter ging volgens de gemeente verloren. Vanwege een groot watertransport werd de weg afgezet.

Meer over dit onderwerp:
SAMBEEK HEEZE BRANDEN NATUURBRANDEN 112