Video

'Als zo'n hal ontploft is dat echt kippenvel', Tilburg Trappers staat 'gewoon' weer in finale

20 april 2019 om 22:27
nl
Tilburg Trappers staat 'gewoon' weer in de finale van de Duitse Oberliga. Dit seizoen was uitschakeling nabij in de halve finale, nadat de ploeg in een best-of-five-serie op een 2-0 achterstand kwam. Na twee overwinningen werd zaterdagavond alsnog de finale bereikt, door in eigen huis Herner EV met 6-1 te verslaan.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Door de ruime zege werd het 3-2 in de halve finale en dus staat Tilburg Trappers voor het vierde jaar op rij in de eindstrijd. Geen paaseieren zoeken op Tweede Paasdag, maar op het ijs de eerste van mogelijk vijf finalewedstrijden spelen.

'Met de rug tegen de muur'
In de halve finale hoefde Herner EV na twee duels nog maar één wedstrijd te winnen om de finale te halen. "Je wordt zenuwachtig, dat sowieso", geeft goalie Ian Meierdres van Tilburg Trappers toe. "Maar je weet dat het niet voorbij is. We stonden echt met onze rug tegen de muur. Maar we zijn als team opgestaan." Ook Reno de Hondt had het even lastig. "Dat deed even zeer, maar we hebben laten zien wat voor team we zijn."

Uiteindelijk bleek Tilburg Trappers toch de sterkste en dus overheerst blijdschap. "Ja, dat vooral. Je staat te wankelen en op de een of andere manier blijf je rechtop staan, dat is gewoon geweldig", aldus De Hondt.

Bekijk de video en lees daarna verder.


Afsluiten en genieten
Blijdschap was er ook bij de fans. Het 'My little lady' werd uit volle borst meegezongen, na weer een doelpunt ging iedereen op het bekende lied van Snollebollekes in de hal van links naar rechts en na afloop volgde er luid gejuich. De fans van Tilburg Trappers zijn na drie titels op rij nog niet verzadigd. En die steun voelde de spelers ook.

"Thuis is altijd fijner spelen dan in ander stadion, dat helpt zeker mee", zegt De Hondt. "Je hoort het publiek vanaf de tribune. Probeert je klein beetje af te zonderen van het publiek, maar je krijgt de leuke dingen altijd wel mee. Als je het publiek zo hoort kan ik daar wel van genieten."

"Je probeert je af te zonderen van het publiek, maar krijgt de leuke dingen altijd wel mee"

"Je sluit je helemaal af, maar als zo'n hal ontploft krijg je toch kippenvel. Dat is gewoon super", aldus Meierdres, die als goalie op rustige momenten niet af en toe naar het publiek kijkt. "Ik kan alles zien als ik wil, maar probeer me daar voor af te sluiten. Ik kijk eigenlijk alleen binnen de ijspiste. Keepen is een mentaal spelletje en als ik daarmee ga spelen is dat gevaarlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.