Video

Jordens Peters heeft er geen moeite mee dat er een keer geen spektakel is bij Willem II

21 april 2019 om 16:18
nl
Voetballiefhebbers hebben dit seizoen bij Willem II weinig te klagen. Veel doelpunten, veel spektakel. Dat het niet altijd feest kan zijn, bleek zondagmiddag tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Het was niet goed van de kant van Willem II. Van aanvoerder Jordens Peters hoeft het niet altijd spektakel te zijn, soms gaat het gewoon om de punten.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De drie punten leken mee naar Tilburg te gaan, tot Excelsior in blessuretijd alsnog de gelijkmaker maakte. "Na de 0-1 leek het wel alsof we zoiets hadden van: deze voorsprong hoeven we alleen maar te verdedigen en dan winnen we de wedstrijd. Maar zeventig minuten lang een voorsprong verdedigen is niet wat wij moeten doen. Wij zijn een ploeg die moet blijven voetballen en dat hebben we niet meer gedaan."

Tekst gaat verder na de video met Jordens Peters.

Voor de mensen in het stadion was er weinig te beleven, saai was het zelfs. "In het veld krijg ik dat niet echt mee. Vaak heb je wel een gevoel hoe er tegen de wedstrijd wordt aangekeken. Alleen er zijn ook wedstrijden waar de amusementswaarde heel hoog is en dan krijg je drie goals tegen. Doe mij maar een saaie wedstrijd. Wat dat betreft ben ik geen publieksspeler."

Steun van fans
Dat Willem II niet won, had niets te maken met de steun van de fans. Vanuit Tilburg waren ze weer massaal hun club achterna gereisd. Het volle uitvak maakte sfeer, zoals eigenlijk iedere week het geval is. "Dat is echt al heel het jaar. Misschien hebben we daarom ook goede statistieken in uitwedstrijden. Telkens een vol uitvak."

"Ik had de focus op de wedstrijd, maar volgens mij hoorde ik zelfs verschillende vakken naar elkaar zingen. Als je ziet hoeveel Tilburgers er bij uitwedstrijden zijn, geeft dat aan hoe de club leeft en daar halen wij als spelers ontzettend veel steun uit."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.