Magistrale Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race: 'Ongelooflijk'

21 april 2019 om 17:10
Mathieu van der Poel kan het niet geloven (Foto: ANP).
Mathieu van der Poel kan het niet geloven (Foto: ANP).
Mathieu van der Poel heeft zondag op grandioze wijze de Amstel Gold Race gewonnen. "Ongelooflijk", stamelde de winnaar, die hoofdschuddend over de finish denderde. "Op 300 meter zag ik dat ik nog kon winnen, maar dat het me nog lukt, had ik niet verwacht."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

"Ik voelde dat de benen nog goed waren en op instinct nog eens aangegaan. Ik kan het niet bevatten. Hoe het mogelijk is? Geen idee. Goh."

De tekst gaat verder onder de tweets.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Van der Poel, wereldkampioen veldrijden en dit voorjaar al vaker stuntend op de weg, leek na een mislukte vroege aanval kansloos voor de winst. Maar in de slotkilometer achterhaalde hij met een groepje de Fransman Julian Alaphilippe en de Deen Jakob Fuglsang, van wie al werd aangenomen dat ze om de zege zouden sprinten.

'VDP' besliste echter anders en denderde als een op hol geslagen hogesnelheidstrein als eerste over de finish. Hij won eerder dit seizoen al de GP de Denain, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

Erik Dekker en papa Adrie
Voor de 24-jarige Van der Poel is het zijn grootste zege tot nu toe als prof. Erik Dekker was in 2001 de laatste Nederlander die de klassieker in Limburg had gewonnen. Vader Adrie van der Poel ging zijn zoon voor in 1990.

"Fantastisch", zei Adrie die zijn zoon zag winnen. "Ik dacht nog, wat een mafkees. Ik heb mezelf wel gerealiseerd dat hij een unieke reeks heeft neergezet, maar ik denk dat hij het zelf niet beseft."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...