HC Den Bosch verliest troostfinale EHCC, negatieve primeur voor hockeysters

22 april 2019 om 15:51
Den Bosch verloor voor het eerst twee Europese wedstrijden op rij. (Foto: Orange Pictures)
Den Bosch verloor voor het eerst twee Europese wedstrijden op rij. (Foto: Orange Pictures)
De hockeysters van Den Bosch zijn er maandag niet in geslaagd als derde te eindigen tijdens de EHCC, het Europacup-toernooi voor vrouwenteams. De ploeg van coach Raoul Ehren verloor de troostfinale verrassend van Der Club an der Alster (1-2).
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Den Bosch nam tegen de Duitse vrouwen nog wel vroeg de leiding via een rake strafcorner van Ireen van den Assem, maar kon de score daarna niet verder opvoeren. Het spel van Den Bosch oogde stroef en verre van sprankelend. Net als in de wedstrijden tegen Loreto (kwartfinale) en Amsterdam (halve finale) liep de Bossche strafcorner voor geen meter.

Negatieve primeur
Alster profiteerde van de worsteling waarin Den Bosch zich bevond en kantelde de wedstrijd via goals van Kira Horn en Viktoria Huse. De Duitse vrouwen gaven die voorsprong in de laatste zeventien minuten niet meer uit handen.

Daarmee zorgde de club voor een daverende stunt: ze zorgde ervoor dat Den Bosch voor het eerst in zijn Europa Cup-historie twee wedstrijden op rij verloor. Zondag leed de Brabantse topformatie ook al een nederlaag tegen Amsterdam.

Amsterdam wint finale
De eindzege in de strijd om de EHCC ging maandagmiddag naar de hockeysters van Amsterdam. Zij waren in de finale veel te sterk voor het Spaanse Real Sociedad: 7-0.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...