Veel waterschade in Asya Bakkerij na brand in bovenwoning in Waalwijk

22 april 2019 om 18:32
nl
Bij de Asya Bakkerij in Waalwijk heeft maandag brand gewoed. Het vuur brak aan het begin van de avond uit. Eén slachtoffer heeft rook ingeademd en werd behandeld in een ambulance. Rond tien over halfacht was de brand onder controle. Een deel van het pand is verwoest.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De brand begon op de eerste verdieping van het gebouw aan de Sint Antoniusstraat. Het is nog niet duidelijk hoe. In de woning wonen arbeidsmigranten. "Het was vrij heftig en hectisch. Rond halfzeven sloegen de vlammen uit het dak. Binnen no time stond alles in lichterlaaie", vertelt een buurtbewoner.

De bakkerij onder de bovenwoning heeft veel waterschade opgelopen. Door het blussen kwam veel rook vrij.

Wachten op privacy instellingen...

Zeer grote brand
De brandweer probeerde uitbreiding van de brand naar naastgelegen panden te voorkomen en was met meerdere voertuigen ter plaatse. Al snel werd de brand door de brandweer opgeschaald naar 'zeer groot', wat betekent dat er met groot materieel werd uitgerukt.

Omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten bij rookoverlast en ventilatiesystemen uit te schakelen. Paniek was er bij een ouder echtpaar. Een man ademde te veel rook in en moest een nachtje in het ziekenhuis blijven. Zo weet de buurtbewoner te vertellen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.