Bosbrand op eiland in Wandelbos in Tilburg, brandweerboot nodig om bij vuur te komen

23 april 2019 om 06:08
nl
In het Wandelbos in Tilburg heeft maandagavond een bosbrand gewoed. De brand ontstond op een eiland in een vijver in het Wandelbos. Dat maakte het voor de brandweer moeilijk om bij de brand te komen. Een brandweerboot en een bosbrandaanhanger moesten uitrukken.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Rond halfelf zagen getuigen rook en vuur uit het Wandelbos komen. Omdat de brand was ontstaan op een eiland, stond de brandweer voor een lastige klus.

Om bij het vuur te komen, werd een boot uit Breda te hulp geroepen. De brandweer van Oisterwijk bracht een bosbrandaanhanger mee. Dit is een aanhanger met extra materiaal voor een bosbrand, zoals een waterpomp en vuurzwepen.

Zwemmen naar het eiland
Twee brandweermannen van brandweer Tilburg trokken speciale waterpakken aan en zwommen met een brandslang naar de overkant om met blussen te beginnen. Andere brandweerlieden voeren met de brandweerboot naar de overkant om collega’s te helpen. Brandweer Oisterwijk zette de waterpomp in voor extra water.

Hoe de brand is ontstaan op het eiland, is onbekend. Wel zijn er spullen op het eiland gevonden die erop wijzen dat er iemand verbleef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!